PIROS ZSIGULIVAL JUTTAT AJÁNDÉKCSOMAGOKAT AFRIKÁBA A PTE

A Budapest-Bamako Rally az utolsó nagy, kontinenseken átívelő amatőr autós kalandtúra. Az idei verseny mintegy 8300 kilométeres távjára benevezett a somogyhárságyi plébános, Molnár Attila atya és a Pécsi Tudományegyetemen (PTE) végzett közgazdász barátja, Fáth Gergely. Autójuk egy piros Zsiguli lesz, ami Gergely nagypapájáé.

Támogatást kérve fordultak a Pécsi Tudományegyetemhez, hogy reklámfelületet biztosítva az autón támogassa Magyarország első egyeteme a kezdeményezést. A PTE azonban ennél továbbment az együttműködés terén, hiszen az intézmény nevében az út során adománycsomagokat ad át a „zsigulis csapat” a rászoruló afrikai térségekben tanuló fiatalok számára.

01

 

Az ajándékcsomagokat hétfő délelőtt adta át a PTE vezetése nevében Lengvárszky Attila rektori kabinetvezető és Dr. Tarrósy István, a PTE kapcsolati és nemzetköziesítési igazgatója Molnár Attila atyának és Fáth Gergelynek.

Lengvárszky Attila kabinetvezető köszöntőjében elmondta, hogy a PTE évek óta kiemelt figyelmet fordít a speciális igényű hallgatókra, és most ez az ügy is az „érzékeny egyetem” program részeként értelmezhető, hiszen rászorulókon tud segíteni az intézmény. Dr. Tarrósy István igazgató, egyúttal a PTE Afrika Kutatóközpontjának vezetője utalt rá, hogy 20 afrikai országból közel négyszáz hallgató tanul a pécsi egyetemen, így a PTE nemzetköziesítési programjában az afrikai térség is hangsúlyosan szerepel. Az ajándékcsomagok kapcsán arról beszélt az igazgató, hogy nem véletlenül a tanuláshoz kapcsolódó eszközöket, így írószereket, füzeteket tartalmaznak a csomagok többek között, hiszen ebben komoly hiányt szenved a nyugat-afrikai térség, amerre a rally útvonala is vezet.

A versenyről további információ itt érhető el: budapestbamako.org

Molnár Attila plébános és Fáth Gergely kiemelték, hogy a Pécsi Tudományegyetem volt az első intézmény, amely segítő kezet nyújtott. Számukra egyfajta zarándoklat, „autós El Camino” ez a kaland, aminek az igazi célja és értelme a jótékonyság, hiszen segíteni tudnak a rászorulókon az útjuk során.

01

(Visited 129 times, 1 visits today)